ترازوی آنالیتیکال چیست؟ 7 مورد مهم ترازو آنالیتیکال
posscale.ir
ترازوی آنالیتیکال چیست؟ 7 مورد مهم ترازو آنالیتیکال
خلاصه ترازوی آنالیتیکال یک ترازوی بسیار حساس است که برای اندازه گیری دقیق وزن تولید شده است,دقت این ترازو ها 0.01 میلی گرم و 0.1 میلی گرم است,قابل اتصال به کامپیوتر
27/تیر/1401 ترازوی آنالیتیکال چیست؟ 7 مورد مهم ترازو آنالیتیکال
ترازوی آنالیتیکال یک ترازوی حساس آزمایشگاهی است که برای اندازه گیری دقیق وزن تولید شده است.
ترازوی آنالیتیکال از نظر دقت به دو دسته تقسیم می شود:1-) ترازو با دقت 0.00001 گرم 2-) ترازو با دقت 0.0001 گرم
ترازو با دقت یک صدم میلی گرم دارای یک محفظه توزین است تا مانع تاثیر جریان هوا بر روی نمونه های مورد اندازه گیری شود.کوچکترین لرزش یا نسیم بر نتایج توزین
تاثیر گذار است.به همین دلیل ترازو با دقت یک صدم میلی گرم باید در یک اتاق اختصاصی با کمترین اختلال ممکن استفاده شود.
ترازوی 6 صفر و آنالیتیکال باید به دقت نظارت و مرتباً کالیبره شوند.اکثر ترازوی های تحلیلی هم کالیبراسیون اتوماتیک (موتور دار داخلی) و هم کالیبراسیون با وزنه های
خارجی دارند.نشانگر سطح و پایه های قابل تنظیم مهم هستند. ترازو باید پایدار باشد تا نتایج قابل اعتمادی حاصل شود.
1-) چه چیزی ترازوی آنالیتیکال (ترازو با دقت یک صدم میلی گرم و یک دهم میلی گرم) را از ترازوی دقیق متمایز می کند؟ ترازو با دقت یک صدم میلی گرم (0.00001 گرم) و ترازو با دقت یک دهم میلی گرم (0.0001 گرم) جهت اندازه گیری های بسیار دقیق و برای نمونه های بسیار کوچک
طراحی شده اند.ترازوهای دقیق معمولاً ظرفیت بالاتری نسبت به ترازوهای تحلیلی (آنالیتیکال) دارند و معمولاً دقتشون 0.1 گرم، 0.01 گرم یا 0.001 گرم است. ترازوهای
تحلیلی دقت بالاتری دارند، نسبت به تغییرات حساس تر هستند و می توانند تغییرات کوچکتر وزن را تشخیص دهند. ترازوهای دقیق تنوع بیشتری در استایل دارند، اما
دقت بهتر از سه رقم اعشار را ارائه نمی دهند.برای اندازهگیریهای حساس در آزمایشگاه، ترازوهای آنالیتیکال انتخاب مناسبی هستند.برخلاف برخی از ترازوهای دقیق (دقت
های یک صدم و یک دهم گرم)،ترازوی آنالیتیکال معمولا دارای یک محفظه توزین است که کفه توزین را با درهای شیشه ای محصور می کند تا از تاثیر ارتعاش یا جریان
هوا جلوگیری کند.کفه توزین معمولاً کوچکتر از ترازوهای دقیق است و فقط می تواند نمونه های کوچکی را در خود جای دهد.زمان تثبیت ترازوهای تحلیلی ممکن است
بیشتر از ترازوهای دقیق طول بکشد.
2-) ویژگی های مشترک ترازوهای آنالیتیکال ترازوی آنالیتیکال یا تحلیلی یا ترازو با دقت یک صدم میلی گرم و یک دهم میلی گرم دارای ویژگی ها و عملکردهای زیادی است. اکثر آنها برای مثال قابلیت شمارش
دارند(ترازوی قطعه شمار). این ترازوهای حساس می توانند هنگام شمارش قرص ها، مواد تشکیل دهنده یا قطعات بسیار کوچک مفید باشند. توزین دینامیک نیز بسیار
مفید است،زیرا به متخصصان آزمایشگاه اجازه می دهد تا نمونه های ناپایدار مانند مایعات،حیوانات کوچک یا حشرات را وزن کنند. توزین درصد امکان فرمولاسیون
سریعتر و کارآمدتر را فراهم می کند و برای کاربردهای شیمی و دارویی بسیار مفید است. بهجای اینکه همه مواد را در یک زمان روی ترازو آزمایشگاهی داشته باشید، میتوانید نتایج
دوزها یا بستهبندی را جمع آوری کنید تا مجموع را دریافت کنید بدون اینکه همه محصول را هم زمان روی ترازو بگذارید.گزارش های مطابق با GLP/ISO برای کارهای
آزمایشگاهی ضروری است و باعث صرفه جویی در زمان می شود و به محققان این امکان را می دهد که زمان بیشتری را برای کار خود و زمان کمتری را برای قالب بندی
صرف کنند.این ویژگی به ویژه برای استفاده در کنترل کیفیت مهم است.
3-) لوازم جانبی مفید برای استفاده از ترازو با دقت یک صدم میلی گرم یا ترازوی تحلیلی چاپگرها می توانند در استفاده از ترازو با دقت یک صدم میلی گرم مفید باشند.رابط های USB هم برای ذخیره نتایج آزمایش مفید هستند. همچنین میتوانید ترازوی
آنالیتیکال را با نرمافزاری برای تجزیه و تحلیل بیشتر نتایج دادههای خود استفاده کنید.رابطهای USB و RS-232 برای ارسال دادهها به رایانهها و چاپگرها استفاده می
شوند که میتواند در زمان صرفهجویی کرده و به تجزیه و تحلیل دقیق کمک کند.برای صرفه جویی در زمان، آن را با پرینتر های مطابق با GLP/ISO همراه کنید.این ایده
خوبی است که وزنه های کالیبراسیون را در دسترس داشته باشید تا مطمئن شوید که می توانید ترازوی آنالیتیکال خود را مرتباً کالیبره کنید. یک میز ضد لرزش می تواند یک
ایستگاه کاری و ایستگاه کالیبراسیون اختصاصی ایجاد کند و اطمینان حاصل کند که ترازو پایدار است و خطای کمتری در طول اندازه گیری ها برای نتایج قابل اعتماد
دارد.کیتهای چگالی لوازم جانبی محبوبی در آزمایشگاهها هستند زیرا به ترازو امکان اندازهگیری چگالی و وزن مخصوص را میدهند.یک صفحه نمایش روشن و با نور
خوب امکان استفاده مفید از ترازو را فراهم می کند. 4-) نحوه استفاده از ترازوی 6 صفر و ترازوی 5 صفر آنالیتیکال
اولین قدم این است که با تراز کردن و صفر کردن آن، ترازوی آنالیتیکال را برای توزین نمونه خود آماده کنید.بررسی کنید که آیا حباب تراز کف اتاق توزین در مرکز قرار دارد
یا پیچ های تراز که در زیر آن قرار دارند را تنظیم کنید.سپس، درهای محفظه را ببندید.از ظرف مناسب برای توزین مایعات، پودرها یا مواد دانه ای استفاده کنید. با قرار
دادن ظرف روی کفه ترازو و صفر کردن ترازو شروع کنید. سپس، نمونه را با دقت اضافه کنید و درها را ببندید و وزن را بررسی کنید.اگر مواد شیمیایی روی ترازو ریخته است،
باید کاملا تمیز شود. پس از پایان استفاده از توزین روزانه،آن را خاموش کنید.اجسام جامد را می توان با باز کردن درهای محفظه و قرار دادن جسم روی کفه مستقیماً وزن
کرد. 5-) بهترین مکان برای ترازوی آنالیتیکال
این ترازوهای حساس به راحتی تحت تأثیر جریان هوا، دما و سایر متغیرهای فیزیکی قرار می گیرند، بنابراین برای کاهش قرار گرفتن در معرض آنها باید محصور شوند.با
این حال، محفظه ها نمی توانند به طور کامل در برابر عوامل فیزیکی ترازو را محافظت کنند.شما باید اطمینان حاصل کنید که آنها در مکانی امن قرار می گیرند که ساکت،
تمیز و کنترل شده با دما و عوامل محیطی باشند.ترازو با دقت یک صدم میلی گرم باید روی یک میز توزین محکم و هموار با یک لایه چوب پنبه ای یا لاستیکی برای جذب
ارتعاشات قرار گیرد.اگر کف ساختمان همسطح نیست، ترازوی آنالیتیکال یا ترازوی تحلیلی باید در نزدیکی دیوار بیرونی قرار گیرد تا خطا تا حد امکان کاهش یابد. 6-) تأثیرات فیزیکی و محیطی در ترازوی آنالیتیکال (ترازو با دقت یک صدم میلی گرم و یک دهم میلی گرم)
تغییرات در نمونه و یا ظرف و همچنین سایر تأثیرات فیزیکی روی وزنی که ترازوی آنالیتیکال نمایش میدهد تاثیر دارد.برای نمونه ها از ظروف تمیز و خشک استفاده کنید و
از ظروف با دهانه بزرگ یا پهن خودداری کنید.کوچکترین ظرف ممکن را انتخاب کنید و در صورت نیاز روی آن را بپوشانید.نمونهها و ظروف باردار الکترواستاتیک (مانند
شیشه یا پلاستیک) می توانند در نتایج تاثیر گذار باشند. نمونه را با فویل فلزی یا ظرف فلزی محافظت کنید و الکتریسیته ساکن را با یک دمنده یونیزه خنثی کنید.
میدانهای نیروی مغناطیسی هم در نتایج توزین ترازوی آنالیتیکال تاثیر دارند.از استفاده میله های همزن مغناطیسی خودداری کنید،در صورت امکان از کفه های توزین ضد
مغناطیسی استفاده کنید و قبل از توزین، کفه را غیر مغناطیسی کنید.تبخیر ممکن است در نمونهها و ظروف بدون پوشش رخ دهد یا اگر با انگشتان برهنه کار می کنید
ممکن است آب را جذب کنند.بدین ترتیب عوامل زیادی وجود دارد که باعث می شود نتایج توزین به طور مداوم افزایش یا کاهش پیدا کند. 7-) کالیبراسیون ترازوی آنالیتیکال
عموما ترازوی آنالیتیکال با دقت یک صدم میلی گرم با کالیبراسیون داخلی - اتوماتیک است و ترازوی آنالیتیکال با دقت یک دهم میلی گرم دارای دو نوع کالیبراسیون
اتوماتیک و یا خارجی - دستی می باشد.تنظیمات کالیبراسیون ترازوی آنالیتیکال را در یک محیط خاص می توان با وزنه های کالیبراسیون تائید شده انجام داد.برای ترازو با
دقت یک صد هزارم گرم و یک ده هزارم گرم باید بطور مرتب کالیبره بودن ترازو چک شود و مطابق دستورالعمل ترازو پیش روید.با این حال، اگر تجزیه و تحلیل شیمیایی
نقش مهمی در صنعت شما ایفا می کند به عنوان مثال غذا یا دارو، آزمایشات خود را نیز انجام دهید.ایده خوبی است که یک برنامه کالیبراسیون منظم تنظیم کنید تا ترازو
آنالیتیکال شما هر چند ماه یکبار از نظر دقت آزمایش شود.همچنین در صورت بروز هرگونه تغییر محیطی (مثلاً جابجایی دستگاه) ترازوی آزمایشگاهی را مجدداً کالیبره کنید.
ترازوی آزمایشگاهی با دقت یک صدم میلی گرم و یک دهم میلی گرم(ترازو 6 صفر و ترازو 5 صفر) برندهای رادواگ , کرن , بل , اند , اوهایوس , متلر , سارتریوس , آدام و ...
موجود است.
کارشناسان ما همواره جهت مشاوره در خرید ترازوی آزمایشگاهی در خدمت شما خواهند بود. با ما در تماس باشید.